Polkupyörien huolto

Pyörän tärkein huolto on sen ensihuolto. Ensimmäisten satojen kilometrien aikana uuden pyöräsi vaijerit venyvät, pinnat asettuvat vanteelle, kammet ja laakeristot saattavat löystyä; pyöräsi toimintaan tulee pientä epätarkkuutta. Ekahuollossa koko pyörä käydään läpi, syntyneet välykset poistetaan, vanteet rihdataan ja vaihteet ja jarrut säädetään. Ensi-huoltoon saakka pyörällä ajo on ns. sisäänajoa ja tämän jälkeen ovat vasta parhaat kilometrit edessä. Varmin keino hankkia teknisiä hankaluuksia jatkossa on jättää ensihuolto tekemättä.

Talvikausi asettaa omat vaatimukset pyörälle ja tällöin on parasta toteuttaa vuosi-huolto kaksi kertaa vuodessa.

Säännöllinen ja ennakoiva huolto antaa polku-pyöräilijälle huomattavasti nautinnollisempia ja turvallisempia ajokilometrejä sekä säästöjä, kun pyörän ominaisuudet pysyvät ennallaan sekä sen palveluikä nousee.

Polkupyörien myynti

 

helkama

Helkama -pyörän valinta

Yleis- eli vakiopyörät

Vakiopyörässä on korkean ohjaimen ansiosta pysty ajoasento. Istuin ja renkaat ovat suuret ja leveät, joten ajo on tasaista ja mukavaa. Vakiopyörät on suunniteltu leppoisaan, rauhalliseen ajeluun lyhyehköille matkoille.

helkama

Comfort-pyörät

Tämän uuden pyörätyypin keskeisin ominaisuus on käyttömukavuus. Pyörien rungot ovat matalia ja varustelu on runsasta. Comfort on massasta erottuva vaihtoehto sinulle, joka haluat ympärivuotiseen käyttöön soveltuvan kaupunkipyörän kaikilla herkuilla.

Trekking- eli retkipyörät

Trekkingpyörässä on suurihalkaisijaiset renkaat, joiden leveys on mitoitettu niin, että esimerkiksi jalkakäytävän reunakivien ylitys sujuu kevyesti. Kaupunkiajoa helpottaa myös puolipysty ajoasento. Monipuolisesti varustellut trekkingpyörät soveltuvat sekä kuntoiluun että työmatkoille ja niiden lujat tavaratelineet sopivat raskaankin kuorman kuljettamisen vaikkapa retkeillessä.

Hybridit

Hybridin eli ”risteytyksen” tekniikka perustuu maastopyöriin, mutta rengaskoko on trekkingpyörien tapaan suurempi. Rungon yläputki on matalalla, joten pyörää on helppo käsitellä. Kulmaltaan säädettävä ohjainkannatin mahdollistaa jokaiselle ergonomisen ajoasennon. Hybridit sopivat hyvin kuntoiluun, retkeilyyn ja vauhdikkaaseen työmatka-ajoon.

Ota yhteyttä! »